kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Οι Metallica στην κορυφή σε ετήσιες πωλήσεις ροκ άλμπουμ

Οι πωλήσεις για το 2017 έχουν καταγραφεί και σύμφωνα με αυτές, οι Metallica βρίσκονται στην κορυφή...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις πωλήσεις άλμπουμ συγκροτημάτων από τον χώρο της ροκ μουσικής για το τρέχον έτος.

Η έρευνα του Billboard βασίστηκε σε πωλήσεις μουσικών άλμπουμ που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τις 3 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2017. Οι πωλήσεις για το παραπάνω διάστημα έχουν καταγραφεί και σύμφωνα με αυτές, οι Metallica βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου.

Το τελευταίο άλμπουμ των Metallica, με τίτλο ''Hardwired ... to Self-Destruct'', που αποτελεί την δέκατη στούντιο κυκλοφορία τους, χαρακτηρίστηκε πλατινένιο πριν από μερικούς μήνες και ξεπέρασε σε πωλήσεις άλλες κυκλοφορίες βετεράνων του είδους όπως οι Linkin Park αλλά και νεότερων καλλιτεχνών όπως οι Τwenty Οne Pilots.

Οι Metallica δεν ήταν πάντως το μοναδικό κλασικό ροκ συγκρότημα που κατάφερε να ενταχθεί στο Billboard Top 100 chart με την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ. Οι Rolling Stones, που επέστρεψαν από ένα μακρύ διάλειμμα, με την πρώτη τους full-length στούντιο κυκλοφορία ύστερα από μια δεκαετία, κατάφεραν να καταλάβουν την ένατη θέση χάρη στις πωλήσεις του ''Blue & Lonesome''.

Συνολικά, μπορεί κανείς να παραδεχτεί ωστόσο ότι αυτή ήταν η χρονιά των Metallica, καθώς το ''Hardwired ... to Self-Destruct'' δεν ήταν ο μοναδικός δίσκος τους που συναντάμε στη λίστα. Το ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος, που κυκλοφόρησε το 1991 και που συνήθως αναφέρεται ως "The Black Album", έχει πουλήσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του και συνεχίζει να αποτελεί ακόμα αντικείμενο αγοράς, γι'αυτό και το συναντάμε στη θέση Νο.16 του Billboard Top 100 chart.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker