kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Mariah Carey, η «Βασίλισσα των Χριστουγέννων»

Η Carey είναι η αδιαμφισβήτητη «Βασίλισσα των Χριστουγέννων». Η επιτυχία της «All I Want For Christmas Is You» εξακολουθεί να αποτελεί...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Mariah Carey είναι η αδιαμφισβήτητη «Βασίλισσα των Χριστουγέννων». Η επιτυχία της «All I Want For Christmas Is You» εξακολουθεί να αποτελεί τον απόλυτο εορταστικό ύμνο και να περιλαμβάνεται σε κάθε playlist κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Με πωλήσεις 5,5 εκατομμυρίων αντιτύπων, το άλμπουμ της Merry Christmas που κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου 1994 εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου εορταστικού άλμπουμ όλων των εποχών. Ήταν φυσικά το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της Mariah Carey. Το σινγκλ «All I Want For Christmas Is You», με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 16 εκατομμυρίων αντιτύπων παραμένει η μεγαλύτερη διεθνής επιτυχία της Carey και το 11ο best selling single όλων των εποχών. Μέχρι το 2017, το τραγούδι σύμφωνα με τις αναφορές έχει αποφέρει στη δημιουργό του περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια από πνευματικά δικαιώματα.

Ωστόσο, η Carey πιθανότατα ήλπιζε σε ανάλογη επιτυχία με την κυκλοφορία του δεύτερου εποχιακού άλμπουμ της, Merry Christmas II You, το 2010. Οι πωλήσεις του συγκεκριμένου άλμπουμ ξεκίνησαν με εξίσου ελπιδοφόρο ρυθμό, δυστυχώς όμως δεν έτυχε της ίδιας ανταπόκρισης τελικά.

Την παραγωγή του άλμπουμ είχαν αναλάβει οι Mariah Carey, Jermaine Dupri και Bryan-Michael Cox. Ο μουσικός τύπος και οι κριτικοί μουσικής είχαν κάνει λόγο για μια εκπληκτική παραγωγή και για τραγούδια που αποτίουν φόρο τιμής στις προηγούμενες επιτυχίες της χωρίς να τις αντιγράφουν άμεσα.

Το "All I Want for Christmas Is You" είναι επίσης το πρώτο Χριστουγεννιάτικο ringtone που χαρακτηρίστηκε διπλά πλατινένιο ενώ είναι το σινγκλ γυναίκας ερμηνεύτριας με τις περισσότερες ψηφιακές πωλήσεις, καθώς μέχρι τα τέλη του 2016 είχαν καταγραφεί 3.200.000 ψηφιακές αγορές.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker