kiss-logo
Now playingLOVE AGAIN DUA LIPA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

O Βono μεταξύ αυτών που έχουν χρήματα σε off shore

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο τραγουδιστής των U2 έχει επενδύσει ένα αξιοσημείωτο ποσό σε εμπορικό κέντρο της Λιθουανίας μέσω μιας εταιρείας...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το όνομα του frontman των U2 περιλαμβάνεται στη λίστα των Paradise Paper που διέρρευσε πρόσφατα στον τύπο. Η είδηση προέκυψε όταν η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «13,4 εκατομμύρια έγγραφα και ντοκουμέντα για εταιρίες off shore». Σύμφωνα με το άρθρο αρκετοί πολιτικοί, διάσημοι αθλητές, αστέρες της showbiz αλλά και γνωστές πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν «παρκάρει» χρήματα σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα έγγραφα που παρουσίασε η γερμανική εφημερίδα προσδιορίζουν το σύνολο των κεφαλαίων στα 8 τρισεκατομμύρια ευρώ περίπου.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά στον Bono, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο τραγουδιστής των U2 έχει επενδύσει ένα αξιοσημείωτο ποσό σε εμπορικό κέντρο της Λιθουανίας μέσω μιας εταιρείας που εδρεύει στη Μάλτα με χαμηλό φόρο, για να αποφύγει την αυστηρή φορολόγηση. Ο ίδιος, σχολίασε την είδηση δηλώνοντας στον βρετανικό Guardian ότι θα ήταν: «Ιδιαίτερα συντετριμμένος αν όντας ένας από τους μικρούς επενδυτές, έγινε παραδειγματική αναφορά στο όνομά του για γνωστούς λόγους».

Η εταιρεία στην οποία ο Bono επένδυσε τώρα βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρχές και ο Bono αναφέρει ότι αγνοούσε οποιαδήποτε πιθανή νομική παράβαση.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian, αυτοί που διαχειρίζονται την εταιρεία τον είχαν διαβεβαιώσει ότι όλα είναι πλήρως νόμιμα φορολογικά, αλλά αν δεν συμβαίνει αυτό, θα ήθελε να το μάθει όσο και η φορολογική υπηρεσία και άρα αποδέχεται με χαρά τον έλεγχο στον οποίο θα υποβληθεί.

«Αντιλαμβάνομαι αυτά τα πράγματα πολύ σοβαρά. Έχω πρωτοστατήσει σε εκστρατεία για τη διαφάνεια της πραγματικής ιδιοκτησίας των υπεράκτιων εταιρειών. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο το όνομά μου περιλαμβάνεται στα συγκεκριμένα έγγραφα».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker