kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

40 χρόνια από την κυκλοφορία του Hotel California

Oι Eagles ανακοινώνουν την κυκλοφορία μιας νέας πολυτελούς έκδοσης του Hotel California, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Eagles ανακοινώνουν την κυκλοφορία μιας νέας πολυτελούς έκδοσης του Hotel California, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών.

Το Hotel California συμπεριλήφθηκε στον ομότιτλο δίσκο, αλλά κυκλοφόρησε επίσης τον Φεβρουάριο του 1977 ως σινγκλ από τη δισκογραφική Asylum Records. Τη σύνθεση υπογράφουν τα μέλη των Eagles, Ντον Φέλντερ, Ντον Χένλεϊ και Γκλεν Φρέι. Στην πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού τα φωνητικά τα έχει αναλάβει ο Χένλεϊ, ενώ το τραγούδι επεκτείνεται στο τέλος του σε ένα μέρος που υπερισχύουν οι ηλεκτρικές κιθάρες των Φέλντερ και Τζόε Γουάλς.

Αποτελεί φυσικά τη μεγαλύτερη επιτυχία του σχήματος, ενώ τα καθαριστικά σόλο στο μακρόχρονο φινάλε του κομματιού, έχουν ψηφιστεί μεταξύ των σπουδαιότερων όλων των εποχών.

Το Hotel California βραβεύθηκε το 1978 με Grammy Award στην κατηγορία Record of the Year. Στους στίχους του τραγουδιού έχουν αποδοθεί διάφορες ερμηνείες τόσο από τους φίλους των Eagles, όσο και από κριτικούς, ενώ το συγκρότημα περιέγραψε το κομμάτι ως μία «ερμηνεία της ακριβής ζωής στο Λος Άντζελες».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ντοκιμαντέρ ''History of the Eagles'' του 2013, ο Χάνλεϊ αναφέρει για το τραγούδι ότι πρόκειται για: «ένα ταξίδι από την αθωότητα στην εμπειρία...».

Η νέα remastered version του άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης μια ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία στο Los Angeles Forum του 1976.

Η πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει ακόμα ένα βιβλιαράκι με σπάνιες και ακυκλοφόρητες μέχρι σήμερα φωτογραφίες, ένα βιβλίο με πληροφορίες και υλικό από την περιοδεία που ακολούθησε καθώς και μια αφίσα του συγκροτήματος.

Η νέα διπλή κυκλοφορία περιλαμβάνει τους εξής τίτλους:

Disc Α: Original Album
“Hotel California”
“New Kid In Town”
“Life In The Fast Lane”
“Wasted Time”
“Wasted Time (Reprise)”
“Victim Of Love”
“Pretty Maids All In A Row”
“Try And Love Again”
“The Last Resort”

Disc Β: Live at The Los Angeles Forum (1976)
“Take It Easy”
“Take It To The Limit”
“New Kid In Town”
“James Dean”
“Good Day In Hell”
“Witchy Woman”
“Funk #49”
“One Of These Nights”
“Hotel California”
“Already Gone”.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker