kiss-logo
Now playingLOSE CONTROL TEDDY SWIMS
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

50 χρόνια από την κυκλοφορία του Strange Days των Doors

Δείτε το νέο βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Doors για την επετειακή έκδοση του ''Strange Days''...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Strange Days είναι ο τίτλος του δεύτερου στούντιο δίσκου του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος The Doors, ο οποίος ηχογραφήθηκε από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο του 1976 και κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Πειραματιζόμενοι με νέο τεχνολογικά υλικό, χρησιμοποίησαν ένα συνθεσάιζερ "Moog". Η παραγωγή έγινε και πάλι από τον Πολ Ρόθτσιλντ όπως και στο πρώτο τους άλμπουμ, ενώ το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Ουίλιαμ Χάρβεϊ και η φωτογραφία του Τζόελ Μπρόντσκι.

"Το πρώτο μας άλμπουμ ήταν ένας δίσκος τεσσάρων τραγουδιών", είχε δηλώσει ο κιμπορντίστας Ray Manzarek. «Αντίθετα, το δεύτερο άλμπουμ μας ήταν ένα ολοκληρωμένο στούντιο άλμπουμ. Ήμασταν σε θέση να ηχογραφήσουμε πολλά ασυνήθιστα κομμάτια κιθάρας και πλήκτρων σε ξεχωριστά σόλο και αυτό άλλαξε τα πάντα».

Ο δίσκος ξεκινάει με το ομότιτλο τραγούδι "Strange Days", του οποίου οι στίχοι μιλούν για το πώς φυσιολογικά μέρη μπορούν να φαίνονται παράξενα και άβολα.

Ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισαν από το κλασικό πια LP και γνώρισε μεγάλη επιτυχία είναι το "People Are Strange". Η σύνθεση γράφτηκε όταν ο Μόρισον βρισκόταν σε κατάθλιψη και οι στίχοι του μιλούν για το πώς αντιμετωπίζει τον κόσμο κάποιος που αισθάνεται αποξενωμένος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την ημερομηνία της αρχικής ηχογράφησης, οι Doors αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια νέα πολυτελή έκδοση του άλμπουμ. Η επετειακή έκδοση πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου.

Το νέο άλμπουμ είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία, ενώ θα κυκλοφορήσει σε μορφή διπλού CD, σε βινύλιο αλλά και σε ψηφιακή μορφή.

 

Δείτε το νέο βίντεο που κυκλοφόρησαν οι Doors για την επετειακή έκδοση του ''Strange Days'':

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker