kiss-logo
Now playingHOUDINI DUA LIPA
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Rock & Roll Hall of Fame

Μερικά από τα υποψήφια συγκροτήματα προς ένταξη είναι: οι Radiohead, οι Bon Jovi, οι Depeche Mode, οι Cars, οι Dire Straits, οι Eurythmics...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που θα ενταχτούν στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame για το 2018.

Οι υποψήφιοι που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων θα ανακοινωθούν στις αρχές του Δεκεμβρίου ενώ η τελετή ένταξης τους θα πραγματοποιηθεί στο Public Hall του Cleveland στις 14 Απριλίου. Η τελετή ένταξης θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό κανάλι HBO που έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα.

Μερικά από τα υποψήφια συγκροτήματα και καλλιτέχνες προς ένταξη στο φετινό Rock & Roll Hall of Fame είναι: οι Radiohead, οι Bon Jovi, οι Depeche Mode, η Kate Bush, οι Cars, οι Dire Straits, οι Eurythmics, οι J. Geils Band, ο LL Cool J, οι Moody Blues και η Nina Simone.

Εννέα από τους 19 υποψήφιους κατέχουν μια θέση στην ψηφοφορία για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένων των Eurythmics, των Dire Straits, της Kate Bush και των Radiohead.

Οι Radiohead ανήκουν στα συγκροτήματα που επιλέχθηκαν για την τελετή του 2018 φέτος, αφού κυκλοφόρησαν την πρώτη επίσημη ηχογράφησή τους το 1992. Μια άλλωστε από τις προϋποθέσεις προς ένταξη είναι ο καλλιτέχνης ή το συγκρότημα να έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ τουλάχιστον πριν από 25 χρόνια και για τους υποψήφιους του 2018 ημερομηνία ορόσημο αποτελεί το έτος 1992.

Για έκτη συνεχή χρονιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει και να εκδηλώσει την προσωπική προτίμησή του.

Δικαίωμα ψηφοφορίας έχουν φυσικά και άλλοι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας, σε μια διαδικασία που ξεκινά τώρα αλλά θα κορυφωθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Διατηρώντας μια νέα παράδοση που ξεκίνησε πέρυσι, η Hall of Fame ανακοίνωσε ότι σε κάθε συγκρότημα θα τιμηθούν όλα τα μέλη, ακόμα και εκείνα που δεν συμμετέχουν πια. Το line up των Depeche Mode για τον θεσμό απαρτίζουν ο Dave Gahan, ο Martin Gore και ο Andy Fletcher, με την προσθήκη όμως του Alan Wilder (ο οποίος έφυγε από το 1995) αλλά και του Vince Clarke ο οποίος άφησε το συγκρότημα ύστερα από το πρώτο άλμπουμ.

Στην περίπτωση των Bon Jovi, η υποψηφιότητα του συγκροτήματος περιλαμβάνει και τον πρώην κιθαρίστα Richie Sambora ο οποίος αποχώρησε το 2013 καθώς και τον αρχικό μπασίστα Alec John Such που άφησε το σχήμα το 1994.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker