kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

O Tom Petty, θρύλος της ροκ μουσικής, βρέθηκε νεκρός στα 66 του

Ο rock'n'roll θρύλος πέθανε από ανακοπή καρδιάς.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O θρύλος της ροκ μουσικής, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας. "Έφυγε" από ανακοπή καρδιάς, 66 χρονών. 

Βρισκόταν στο σπίτι του στο Malibu και ξημερώματα Δευτέρας έπαθε ανακοπή. Όπως αναφέρει ο manager του, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και το απογεύμα της ίδιας μέρας ανακοινώθηκε πως είναι νεκρός.

"Εκ μέρους της οικογένειας του Tom Petty, είμαστε συνεντριμένοι που ανακοινώνουμε το θάνατο του πατέρα, συζύγου, αδερφού, ηγέτη και φίλου Tom Petty. Πέθανε ήσυχα περιτριγυρισμένος από την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του", αναφέρει ο manager σε δελτίο τύπου που εστάλη.

Ο Tom Petty γεννημένος 20 Οκτ. 1950 είχε πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας σε μία φτωχή οικογένεια με τον πατέρα να είναι αλκοολικός. Σε πολύ νεαρή ηλικία, μία χειραψία του με τον Elvis Presley, τον έκανε να αγαπήσει το rock'n'roll. Στα 17 του παρατάει το σχολείο για να παίξει στην πρώτη του μπάντα, τους Mudcrutch. 

H επιτυχία του ξεκίνησε το 1976 όπου κυκλοφόρησε το ομώνυμο 'Tom Petty and the Heartbreakers'. To album έγινε χρυσό και περιείχε δύο rock anthems, τα "Breakdown" και "American Girl". Όταν κυκλοφόρησε το 'Damn The Torpedoes!' το 1979, έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό με τα τραγούδια του "Refugee" και "Don't Do Me Like That".

H δεκαετία του '80 όμως ήταν ένας μεγάλος σταθμός στη μουσική του πορεία. Ήταν συνιδρυτής του supergroup Traveling Wilburys , με τους George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne. Επίσης κυκλοφόρησε το πετυχήμενο solo album 'Full Moon Fever' που έγινε τριπλά πλατινένιο και περιείχε τη μεγαλύτερη του solo επιτυχία "Free Fallin". Όλα τα γεγονότα τον οδήγησαν στη δεκαετία του '90 ως έναν από τους πιο πετυχημένους ρόκερ της γενιάς του.

“Το μοναδικό καλό μεγαλώνοντας είναι ότι γίνεσαι αρκετά έξυπνος για να αποφεύγεις τα περιττά προβλήματα. Γνωρίζεις που να ξοδεύεις το χρόνο σου και που όχι. Αν το γνώριζα αυτό όταν ήμουν 20, η ζωή θα ήταν πολύ ευκολότερη, αλλά πρέπει να αποκτήσεις όλες τις απαραίτητες εμπειρίες για να βρεις το δρόμο σου."

Ο Tom Petty μπήκε στο Rock And Roll Hall of Fame το 2002. Έχοντας πουλήσει πάνω από 80 εκατομύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κατατάσσεται στη λίστα με τους καλλιτέχνες που έχουν τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.  

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker