kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Bono και Sir Paul στον κατάλογο του Forbes

O Bono και ο Paul McCartney εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των Greatest Business Minds, όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O Bono και ο Paul McCartney εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των ''100 Greatest Business Minds'', όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα από το περιοδικό Forbes.

Στον εν λόγω κατάλογο παρουσιάζονται μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι συντάκτες του περιοδικού έχουν συγκεντρώσει τα 100 πιο επιτυχημένα πρόσωπα οραματιστών και άλλων «προφητών» του επιχειρηματικού κόσμου.

Αρκετοί είναι οι διάσημοι ιδρυτές και εκπρόσωποι γνωστών εταιριών, όπως η Microsoft και η Amazon, ενώ τον κατάλογο συμπληρώνουν διάσημοι από τον χώρο της show business όπως η Oprah Winfrey και πολλοί άλλοι.

O Bono των U2 και ο Paul McCartney των πάλαι ποτέ Beatles, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια λίστα, αφού το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο είναι ευρέως γνωστό.

Ο Bono δήλωσε άλλωστε με αφορμή το αφιέρωμα του περιοδικού: «Ο καπιταλισμός είναι ένα άγριο θηρίο που πρέπει να εξημερωθεί, ένας καλύτερος υπηρέτης από τον δάσκαλο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, η οποία συντάσσεται στο πλευρό όσων εργάζονται για να κατευθύνουν τα κέρδη τους στον αγώνα για την καταπολέμηση του HIV και άλλων τέτοιων ενεργειών».

Ο frontman των U2 παραδέχτηκε άλλωστε ότι: «Μερικοί από τους πιο εγωιστές ανθρώπους που γνώρισα είναι καλλιτέχνες - είμαι ένας από αυτούς - και μερικοί από τους πιο ανιδιοτελείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει είναι επιχειρηματίες, άνθρωποι όπως ο Warren Buffett, ο Αμερικανός μεγιστάνας επενδυτής και ιδρυτής της εταιρίας Berkshire Hathaway».

Ο Paul McCartney συμπληρώνει σχετικά με το θέμα: « Όλα ξεκινούν από την εποχή των Beatles όταν υπογράψαμε το πρώτο μας δισκογραφικό συμβόλαιο. Δεν μας ενδιέφεραν οι λεπτομέρειες, θέλαμε απλά να υπογράψουμε. Αποδείχθηκε στην πορεία ότι ήταν μια σύμβαση για σκλάβους. Δεν είχε σημασία πόσο επιτυχημένη κάναμε την εταιρεία, δεν είχαμε καμία αύξηση στα έσοδά μας».

Ο McCarthey καταλήγει: «Είναι τόσο σημαντικό να έχουμε καλούς ανθρώπους γύρω σας. Οι δικηγόροι μου είναι πραγματικά ικανοί και τους έχω εμπιστοσύνη. Τα τελευταία χρόνια, με βοήθησαν να ανακτήσω τα πνευματικά μου δικαιώματα που είχαν χαθεί. Αν πρέπει να ασχοληθώ εγώ με αυτά τα ζητήματα, η ζωή μου γίνεται πολύ δύσκολη. Πρέπει να κρατήσω ένα μέρος του εγκεφάλου μου ακέραιο για την παραγωγή μουσικού έργου». 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker