kiss-logo
Now playingTWIST IN MY SOBRIETY JOANNE
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο Robert Miles

Ο Ιταλικής καταγωγής Robert Concina, που έγινε ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Robert Miles, έφυγε σήμερα από τη ζωή, στην ηλικία των 47...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Ιταλικής καταγωγής Robert Concina, που έγινε ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Robert Miles, έφυγε σήμερα από τη ζωή, στην ηλικία των 47.

Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1969 στο Fleurier της Ελβετίας και σπούδασε πιάνο από μικρή ηλικία. Στη διάρκεια της δεκαετίας του '80 εργάστηκε ως DJ σε διάφορα club της Ιταλίας, ενώ υπήρξε ερασιτέχνης παραγωγός του ραδιοφώνου.

Ο DJ και παραγωγός Robert Miles έγινε διάσημος στη δεκαετία του '90, κυρίως χάρη στη σύνθεσή του ''Children'', που κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα χορευτικά θέματα όλων των εποχών, αφού έγινε Νο.1 επιτυχία σε 12 χώρες. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια σε αντίτυπα παγκοσμίως και χαρακτηρίστηκε πλατινένιο με βάση τις πωλήσεις του.

Ο Concina, ύστερα από την επιτυχία που γνώρισε με το Children και μερικές ακόμα που ακολούθησαν, αποτραβήχτηκε από την ενεργό δράση στην παραγωγή μουσικής και συνέχισε να παράγει πειραματική μουσική ενώ ασχολήθηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Open Lab του οποίου υπήρξε ιδρυτής.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου ανακοινώθηκε μέσα από το DJ Mag Italia, ενώ τα αίτια του θανάτου δεν έχουν δημοσιευτεί προς το παρόν.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker