kiss-logo
Now playingFREED FROM DESIRE GALA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Ένα ακόμα ρεκόρ κατέρριψε η Adele

Το άλμπουμ της ''21'', έχει καταφέρει να παραμείνει στο Αμερικανικό chart του Billboard 200, περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο άλμπουμ γυναίκας καλλιτέχνιδας...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το άλμπουμ της Adele ''21'', έχει καταφέρει να παραμείνει στο chart του Billboard 200, περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο άλμπουμ γυναίκας καλλιτέχνιδας.

Η είδηση ίσως δεν ξαφνιάζει, καθώς η Adele αποτελεί φαινόμενο επιτυχίας από τα πρώτα βήματά της στη βιομηχανία της δισκογραφίας.

Η Adele Laurie Blue Adkins, έχει γεννηθεί το 1988 και έγινε γνωστή αρχικά μέσα από τoν ιστότοπο Myspace. Το πρώτο της κιόλας άλμπουμ, με τίτλο 19 έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο ενώ το δεύτερό της άλμπουμ με τίτλο 21, κατάφερε να γίνει 14 φορές πλατινένιο στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Adele είναι η πρώτη εν ζωή καλλιτέχνης που κατέρριψε το ρεκόρ των Beatles από το 1964, έχοντας ταυτόχρονα πρωτιά σε άλμπουμ αλλά και τις δύο πρώτες θέσεις στο singles chart.

To ''21'' κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ της μεγαλύτερης παραμονής στην ιστορία των βρετανικών chart από δίσκο γυναίκας καλλιτέχνη. Αποτελεί άλλωστε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία.

Με το συγκεκριμένο άλμπουμ της, κατάφερε επίσης να ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ της Carole King, που κατείχε στο Billboard 200 chart καθώς το άλμπουμ της ''Tapestry'' είχε φιλοξενηθεί για 318 συνεχείς εβδομάδες. Πρόσφατα η Adele με το ''21'' κατέγραψε 319 εβδομάδες παραμονής και έγινε η γυναίκα καλλιτέχνης που έχει παραμείνει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γενικό ρεκόρ παραμονής στο εν λόγω chart κατέχουν οι Pink Floyd, καθώς το πολύ σπουδαίο άλμπουμ τους ''The Dark Side of the Moon'' έχει καταφέρει να συμπληρώσει 927 εβδομάδες.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker