kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi και Green Day, διασκευάζουν το ''Johnny B. Goode''

Πολλοί είναι οι διάσημοι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Πολλοί είναι οι διάσημοι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας που απεβίωσε πρόσφατα.

Οι Red Hot Chili Peppers εμφανίστηκαν πρόσφατα ερμηνεύοντας ζωντανά μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Chuck Berry, το εμβληματικό ''Johnny B. Goode''.

Την κλασική επιτυχία του Berry ερμήνευσαν επίσης αρκετοί από τους διάσημους μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Sting, Gene Simmons και Bon Jovi, ενώ στο παρελθόν διασκευές του τραγουδιού έχουν αποδοθεί από τους Beatles, τον Jimi Hendrix και τους Judas Priest.

Οι Green Day συγκαταλέγονται επίσης στη λίστα όσων επέλεξαν να τιμήσουν με τον ίδιο τρόπο το έργο και την προσφορά του Chuck Berry, με μια διασκευή στο λαιβ τους, στο Λόντον Οντάριο του Καναδά.

Ο Chuck Berry υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο του ροκ εν ρολ. Το πρώτο του σινγκλ, «Maybellene» ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που χαρακτηρίστηκαν με τον όρο Rock 'n Roll και ένα από εκείνα που βοήθησαν στην καθιέρωση του μουσικού όρου.

Ο Berry είχε επίσης βραβευτεί με Grammy για την αναγνώριση του συνολικού του έργου το 1984 και εντάχθηκε στο περίφημο Rock and Roll Hall Of Fame το 1986.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker