kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Συνεχίζεται η διαμάχη για το ''Stairway To Heaven''

Η ετυμηγορία των δικαστών αναφορικά με την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων, ήταν υπέρ του Jimmy Page και της παρέας του...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό του συγκροτήματος Spirit, έχουν καταθέσει έφεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, προσβάλλοντας την απόφαση που συντάσσεται στο πλευρό των Led Zeppelin σχετικά με την αντιδικία των δυο πλευρών για την πατρότητα του καθαριστικού ριφ στο ''Stairway To Heaven''.

Η ετυμηγορία των δικαστών, τον Ιούνιο του 2016 αναφορικά με την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων, ήταν υπέρ του Jimmy Page και της παρέας του.

Ωστόσο, η πλευρά των Spirit δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί από το δικαίωμα της έφεσης όπως φαίνεται. Το συγκρότημα του ψυχεδελικού ροκ, που η ιστορία του χρονολογείται από το 1967 με έδρα το Λος Άντζελες, εξακολουθεί να εμμένει στον ισχυρισμό ότι η εισαγωγή του κλασικού πια ''Stairway To Heaven'', αποτελεί πιστή αντιγραφή του ορχηστρικού θέματος ''Taurus'', του οποίου η πατρότητα ανήκει στους ίδιους.

Η περίπτωση της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας είχε αποκλειστεί από το δικαστήριο του 2016, καθώς μεταξύ των δυο συνθέσεων δεν υπήρχε «καμία ουσιαστική ομοιότητα», σύμφωνα με το πόρισμα.

Το σκεπτικό της έφεσης από την πλευρά των Spirit, αναφέρει όμως ότι οι δικαστικές αρχές: «Αρνήθηκαν να επιτρέψουν στην κριτική επιτροπή να ακούσει την πλήρη και ολοκληρωμένη σύνθεση του Taurus, στη μορφή της ηχογράφησης που κατείχε ο Jimmy Page και αρκέστηκαν στην τυπική έκδοση με αποτέλεσμα να πέσουν θύματα παραπλάνησης».

Μετά την αρχική ετυμηγορία, ο Page έγραψε στο Facebook: «Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από την απόφαση σχετικά με το Stairway To Heaven, με την κριτική επιτροπή να τίθεται με ομόφωνη απόφαση στο πλευρό μας. Σε όλο το αυτό διάστημα έχω δεχτεί ένα συντριπτικό κύμα υποστήριξης και ενθάρρυνσης, που είναι πραγματικά συγκινητικό. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας και να ευχαριστήσω προσωπικά όλους εκείνους που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας τόσο θετικής ενέργειας προς το πρόσωπό μου».

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker