kiss-logo
Now playingLONELY NO MORE ROB THOMAS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο μύθος του Rock 'n Roll, Chuck Berry

O Τσακ Μπέρι απεβίωσε στην ηλικία των 90 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Τσακ Μπέρι γεννήθηκε στο Σάιντ Λούις του Μισούρι το 1926. Ήταν Αμερικανός μουσικός του ροκ εντ ρολ και ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του είδους. Έγινε διάσημος για την ικανότητά του στην κιθάρα και κατατάχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone στην 6η θέση ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ενώ, από το ίδιο περιοδικό, κατατάχθηκε στην 5η θέση ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών.

Ο Berry είχε ανακοινώσει την ημέρα των 90ων γενεθλίων του, ότι το πρώτο καινούργιο στούντιο άλμπουμ του μετά το "Rock It" του 1979 πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 με τίτλο "Chuck".

O Τσακ Μπέρι απεβίωσε στην ηλικία των 90 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Υπήρξε ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της Rock 'n Roll σκηνής, και μέσα από τις συνθέσεις αλλά και τη γενικότερη στάση ζωής του, επηρέασε χιλιάδες καλλιτέχνες και μουσικούς.

Διεθνείς προσωπικότητες και καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής αποτίουν φόρο τιμής στον άνθρωπο και τον θρύλο της ροκ, μεταξύ των οποίων ο Bill Clinton, o Mick Jagger, o Bruce Springsteen, o Lenny Kravitz, o Ringo Starr και πολλοί άλλοι.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker