kiss-logo
Now playing(IT GOES LIKE) NANANA PEGGY GOU
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Δέκα γραμματόσημα προς τιμήν του David Bowie

Το Βασιλικό Ταχυδρομείο της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε σε μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς του Λευκού Πρίγκιπα...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το Βασιλικό Ταχυδρομείο της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε σε μια κίνηση αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Λευκού Πρίγκιπα της μουσικής βιομηχανίας.

Ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε την κυκλοφορία ενός σετ από 10 γραμματόσημα, βασισμένα σε αντιπροσωπευτικές εικόνες του David Bowie, που σημάδεψαν τη μουσική βιομηχανία των τελευταίων δεκαετιών.

Έξι από τα γραμματόσημα παρουσιάζουν ισάριθμες εικόνες από εμβληματικά εξώφυλλα άλμπουμ του καλλιτέχνη, όπως τα: ''Hunky Dory'', ''Aladdin Sane'', ''Heroes, ''Let’s Dance'', ''Earthling'' και ''Blackstar'', ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα από αυτά παρουσιάζουν πορτρέτα από τις ζωντανές εμφανίσεις του των περιοδειών: The Ziggy Stardust, The Stage, The Serious Moonlight και A Reality Tour.

Τα γραμματόσημα με τις εικόνες από τα έργα του David Bowie, έχουν ήδη προωθηθεί στο διάστημα προς τιμήν του, καθώς ήταν κολλημένα σε μπαλόνια που είχαν φουσκώσει με αέριο ηλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, συνολικά 52 σετ γραμματοσήμων έχουν κυκλοφορήσει, αντικατοπτρίζοντας την καριέρα των 52 ετών του καλλιτέχνη. Τα γραμματόσημα διατίθενται ήδη προς πώληση, ενώ με βάση το σενάριο της ταινίας The Man Who Fell To Earth, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Bowie το 1976, το Βασιλικό Ταχυδρομείο της Βρετανίας φρόντισε ήδη να στείλει γραμματόσημα στη στρατόσφαιρα καθώς τα προώθησαν με μπαλόνια με ευθεία κατεύθυνση και σε ύψος 34.100 μέτρων από τη γη.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Μεγάλη Βρετανία τιμά μουσικούς και καλλιτέχνες της με αυτό τον τρόπο, καθώς γραμματόσημα είχαν εκδοθεί και το 2010 με εικόνες από την ιστορία των Beatles, ενώ το 2015 είχε τιμηθεί με ανάλογο τρόπο το έργο των Pink Floyd.

Ο David Bowie είναι πάντως ο πρώτος solo καλλιτέχνης της μουσικής που τιμάται από το Βασιλικό Ταχυδρομείο με αυτό τον τρόπο.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker