kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σε δημοπρασία η κονσόλα ηχογράφησης των Pink Floyd

Πρόκειται για το μοντέλο που χρησιμοποίησαν για την ηχογράφηση του θρυλικού άλμπουμ ''Dark Side of the Moon''...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Μια από τις πιο διάσημες κονσόλες ήχου, πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για το περίφημο μοντέλο ''TG12345 MK IV'', μια συσκευή τελειοποιημένης απόδοσης, που χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων και οι Pink Floyd για την τελική ηχογράφηση του θρυλικού άλμπουμ ''Dark Side of the Moon''.

Η κονσόλα ακριβείας αποτελούσε βασικό εξοπλισμό στο διάσημο Studio 2 της Abbey Road στο Λονδίνο από το 1971 μέχρι το 1983, και είχε επίσης χρησιμοποιηθεί σε ηχογραφήσεις άλμπουμ των Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr.

Το σπάνιο μηχάνημα ηχογράφησης διαθέτει προς πώληση ο παραγωγός Mike Hedges, στην κατοχή του οποίου είχε περάσει το 1983, ενώ όπως διαβεβαιώνει ο κάτοχός του, η κονσόλα λειτουργεί κανονικά. Για την τελειοποίησή της, είχαν εργαστεί από κοινού τεχνικοί του Abbey Road studio, καθώς και μηχανικοί της EMI.

Εκτός από τους Floyd και τα τρία μέλη των Beatles, στην ίδια κονσόλα είχαν ηχογραφήσει επίσης υλικό, η Kate Bush αλλά και οι Cure.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κονσόλα αναμένεται να διατεθεί προς αντίτιμο έξι ψηφίων. 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker