kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

To άλμπουμ 'Thriller' του Michael Jackson' συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων

Το θρυλικό άλμπουμ συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος για τους απανταχού οπαδούς του «Βασιλιά της Ποπ»...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το θρυλικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1982 ο Michael Jackson, συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος για τους απανταχού φανατικούς και μη οπαδούς του «Βασιλιά της Ποπ».

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής, με βαθύτατη επιρροή όχι μόνο στην πορεία και το έργο μουσικών της ποπ, αλλά και σε καλλιτέχνες που εντάσσονται σε πολλές άλλες κατηγορίες.

Το ''Thriller'' έμεινε άλλωστε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, ενώ κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy και επτά τραγούδια του κατάφεραν να γίνουν Top10 επιτυχίες.

Το blockbuster άλμπουμ του Jackson, συνεχίζει δυναμικά τις πωλήσεις του, καθώς η υπεύθυνη για την καταμέτρηση υπηρεσία (The Recording Industry Association of America ή αλλιώς RIAA), το έχει χαρακτηρίσει μέχρι σήμερα 33 φορές πλατινένιο και του έχει αποδώσει τον τίτλο του άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της Αμερικής.

Σύμφωνα με την RIAA, οι πωλήσεις του άλμπουμ μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 33 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο πρόγραμμα της RIIA, καταγράφει την αυξητική πορεία πώλησης του άλμπουμ, καθώς τα επικαιροποιημένα στοιχεία σημειώνουν πωλήσεις της τάξης των 32 εκατομμυρίων. Οι συνολικές πωλήσεις του άλμπουμ σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνούν βέβαια τα 105 εκατομμύρια. Υπολογίζεται δε, ότι συνολικά οι πωλήσεις των δίσκων του Michael Jackson ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια.

Στη δεύτερη θέση με βάσεις τις πωλήσεις των άλμπουμ στις ΗΠΑ, συναντάμε το ''Their Greatest Hits 1971-1975'' των Eagles που ακολουθεί με πωλήσεις της τάξης των 29 εκατομμυρίων.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker