kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Η Meryl Streep κατακεραύνωσε τον Donald Trump

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της Meryl Streep από την τελετή της 74ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι πιο πολλοί από εμάς ανήκουμε σε μερικά από τα τμήματα της κοινωνίας με τη λιγότερο καλή φήμη, δήλωσε η Meryl Streep στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Η Meryl Streep αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έλαβε αρκετή δημοσιότητα, όταν ο νεοεκλεγείς πια πρόεδρος των ΗΠΑ ειρωνεύτηκε δημόσια έναν από τους δημοσιογράφους που ανήκει στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε. Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες».

Η βραβευμένη ηθοποιός δήλωσε συγκλονισμένη από το περιστατικό και πώς κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την κοινωνία δημιουργώντας ένα αρνητικό στερεότυπο, καθώς μια τέτοια δημόσια ενέργεια μπορεί να νομιμοποιήσει ανάλογες συμπεριφορές.

«Η έλλειψη σεβασμού γεννά έλλειψη σεβασμού και η βια γεννά βια... στο τέλος της ημέρας χάνουμε όλοι μαζί».

Η Streep μίλησε ακόμα για την ελευθερία του τύπου, για τη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών κοινωνιών και για την ευθύνη των ηγετών να προστατεύσουν το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Όπως συμπλήρωσε: «Το Χόλιγουντ πορεύεται μαζί με τους γηγενείς αλλά και τους έποικους. Χωρίς τους δεύτερους, δε θα ήμασταν τίποτα».

«Πρέπει όλοι μαζί να έχουμε επίγνωση της ευθύνης μας και ενσυναίσθηση σχετικά με τα πραγματικά προβλήματα και τις όποιες – φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις».

 

O Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε ασχολίαστα τα λόγια της ηθοποιού, επιλέγοντας την επίθεση εναντίων της και χαρακτηρίζοντάς τη μεταξύ άλλων, «εραστή της Χίλαρι Κλίντον».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της Meryl Streep από την τελετή της 74ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών:

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker