kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Hosier - Take Me to Church

Text Size:
  • A
  • A
  • A

hozier.jpg

Hozier
Το τραγούδι αφορούσε ανέκαθεν την ανθρωπότητα στο πιο φυσικό της. Η ανθρωπότητα όμως υπονομεύεται μερικές φορές από θρησκευτικές οργανώσεις και κάποιους που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ενεργούν προς το συμφέρον της
By
KISS 929

O Andrew Hozier-Byrne γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1990 στο Bray της Ιρλανδίας. Όντας γιος ενός μουσικού των μπλουζ, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα για ένα πτυχίο μουσικής στο Trinity College του Δουβλίνου, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στα μέσα του πρώτου έτους, προκειμένου να ηχογραφήσει τα demo τραγούδια του για την Universal Music. Το 2013 έγινε γνωστός ως Hozier αρχικά στην πατρίδα του, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP του στο οποίο περιλαμβάνεται το hit single''Take Me to Church''. Toν Σεπτέμβριο του 2014 κέρδισε αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο χάρη στην εν λόγω κυκλοφορία.

Πρόκειται για μια mid-tempo σύνθεση με στοιχεία soul μουσικής, που καταγράφει την οπτική του συνθέτη πάνω στη στάση της Καθολικής Εκκλησίας στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού ήταν ο κύριος παράγοντας για την άμεση δημοτικότητα του. Το κλιπ, σε σκηνοθεσία των Brendan Canty και Conal Thomson, παρακολουθεί τη σχέση μεταξύ δύο ανδρών καθώς αυτοί βιώνουν ένα βίαιο ομοφοβικό ξέσπασμα. Το τραγούδι γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε κατάφερε να αποσπάσει 10.000 προβολές σε διάστημα μιας ώρας, ενώ σημείωσε 230.000 προβολές στο YouTube μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Μάιο του 2014, ο Hozier ερμήνευσε το τραγούδι στο Late Show του David Letterman. Από τον Ιανουάριο του 2015, το ''Take Me to Church'' έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ ενώ έγινε νούμερο ένα hit σε 12 χώρες, καθώς και Τop10 επιτυχία σε 21 χώρες.

Ο Hozier δήλωσε σε μια συνέντευξή του: ’’Το τραγούδι αφορούσε ανέκαθεν την ανθρωπότητα στο πιο φυσικό της. Η ανθρωπότητα όμως υπονομεύεται μερικές φορές από θρησκευτικές οργανώσεις και κάποιους που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ενεργούν προς το συμφέρον της’’.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker