kiss-logo
Now playingYOU KNOW I'M NO GOOD AMY WINEHOUSE
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Sivert Høyem - Sleepwalking Man

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το "Sleepwalking Man" του Sivert Høyem και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Νορβηγός συνθέτης και τραγουδιστής, Sivert Høyem γεννήθηκε το 1976 και έγινε γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέσα από το προσωπικό μουσικό του σχήμα, τους Madrugada.

Κατάγεται από την περιοχή Sortland της Νορβηγίας, όπου και έζησε ένα μεγάλο μέρος της εφηβείας του ενώ το 1995 μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Ο Høyem, παράλληλα με την ενασχόλησή του με τη μουσική φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Όσλο, στο τμήμα της ιστορίας.

Κατάφερε να ξεχωρίσει και να λάβει την εκτίμηση του μουσικού τύπου καθώς και εμπορική επιτυχία, με την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματός του, όταν τον Αύγουστο του 2010 κυκλοφόρησε το εξαιρετικό άλμπουμ ''Industrial Silence''. Τα μέλη του συγκροτήματος εκτός από τον Sivert Høyem στα φωνητικά, αποτελούσαν ο Frode Jacobsen στο μπάσο, και ο Robert Buras στην κιθάρα. Τον Ιούλιο του 2007 ο Buras απεβίωσε και ως αποτέλεσμα το συγκρότημα ανακοίνωσε τη διάλυση του συγκροτήματος, μετά από την κυκλοφορία του ομώνυμου δεύτερου άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2008 καθώς και μια τελευταία περιοδεία που ακολούθησε.

Η πορεία του καλλιτέχνη ως solo artist, περιλαμβάνει την κυκλοφορία των άλμπουμ ''Ladies and Gentlemen of the Opposition'' του 2004, ''Moon Landing'' του 2009 και ''Long Slow Distance'' του 2011.

"Sleepwalking Man" είναι ο τίτλος του πρώτου σινγκλ που ξεχώρισε από το πρόσφατο προσωπικό άλμπουμ του Sivert Høyem που κυκλοφόρησε με τίτλο "Lioness".

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Όσλο και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016 σε παραγωγή των Sivert Høyem, Christer Knutsen και Bjarne Stensli, ενώ η τελική επεξεργασία του υλικού έγινε στο Full Mongrel studio της Ουαλίας και φέρει την υπογραφή του Tchad Blake, γνωστού μας από τη συνεργασία του με αξιόλογους καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως ο Tom Waits, οι U2, οι Black Keys και οι Arctic Monkeys. Tο mastering του άλμπουμ ανέλαβε ο Greg Calbi που έχει επιμεληθεί αντίστοιχες παραγωγές για καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Bob Dylan και Bruce Springsteen, ενώ πραγματοποιήθηκε στο Sterling Sound studio της Νέας Υόρκης.

Στο νέο άλμπουμ, εκτός από τον κιθαρίστα Christer Knutsen, συμμετέχουν οι Øystein Franzvåg στο μπάσο και Βørge Fjordheim στα τύμπανα.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το "Sleepwalking Man" του Sivert Høyem και το απολαμβάνουμε δυνατά.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker