kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Kaleo - Way Down We Go

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''Way Down We Go'' των Kaleo και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι Kaleo δημιουργήθηκαν μόλις το 2012 στην Ισλανδία και κινούνται ως επί το πλείστον στο χώρο του indie pop/rock, με αναφορές στη folk μουσική και τα blues.

Τα μέλη του συγκροτήματος αποτελούν οι: Jökull Júlíusson στα φωνητικά, David Antonsson στα τύμπανα και Daníel Kristjánsson στο μπάσο. Οι τρεις μουσικοί ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με το συγκρότημα από την ηλικία των 17, όντας συμμαθητές και φίλοι από τα χρόνια του δημοτικού σχολείου στη μικρή πόλη του Mosfellsbaer έξω από Ρέικιαβικ. Το 2012 προστέθηκε στο line up του συγκροτήματος ο κιθαρίστας Rubin Pollock. Το όνομά τους σημαίνει «Ο Ήχος» στη γλώσσα των κατοίκων της Χαβάης.

Έγιναν γνωστοί σύντομα, με την κυκλοφορία του σινγκλ τους «Vor í vaglaskógi» που κέρδισε ραδιοφωνικό airplay στην πατρίδα τους αρχικά. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί άλλωστε μέρος του σάουντρακ της τηλεοπτικής σειράς «Trapped».

Στις αρχές του 2015 το συγκρότημα μετακόμισε στο Όστιν του Τέξας, καθώς υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Atlantic Records και το Triple 8 Management

Ύστερα από αυτό, κυκλοφόρησε το δεύτερο σινγκλ του συγκροτήματος μέσα από την πλατφόρμα του iTunes και του Spotify, ενώ γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία μέσω του ραδιοφώνου αλλά και του Vice. Το τραγούδι έχει τίτλο «Way Down We Go» και έχει χρησιμοποιηθεί ως soundtrack για το FIFA 2016, καθώς και την αμερικανική σειρά Blindspot αλλά και το φινάλε της τηλεοπτικής σειράς Suits.

Οι Kaleo είναι αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο συγκρότημα της Ισλανδίας για τη σύγχρονη ποπ-ροκ μουσική, αφού κατέχουν το ρεκόρ να έχουν και τα 12 σινγκλ που έχουν κυκλοφορήσει συνολικά, στην κορυφή του singles chart της πατρίδας τους.

Στα άμεσα σχέδια του συγκροτήματος είναι η ηχογράφηση νέου υλικού στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τον παραγωγό των Arctic Monkeys, Mike Crossey, για ένα EP που πρόκειται να κυκλοφορήσει στους επόμενους μήνες.

'' Way Down We Go'' είναι ο τίτλος του νέου τους σινγκλ. Το τραγούδι γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία στην Ελλάδα, όντας στην πέμπτη θέση του iTunes καθώς και την όγδοη θέση του Shazam Chart αλλά και στο No.32 του IFPI Airplay Chart.

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''Way Down We Go'' των Kaleo και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker