kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Sam Smith - Writing's on the Wall

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το "Writing's on the Wall" του Sam Smith, και το απολαμβάνουμε δυνατά.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O Βρετανός Samuel Frederick Smith, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως Sam Smith, κατάφερε με την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ, να κερδίσει τον τίτλο του άνδρα καλλιτέχνη με τις υψηλότερες πωλήσεις κατά την πρώτη μόνο εβδομάδα από την εποχή που η Soundscan ξεκίνησε να κρατάει αρχεία, σημειώνοντας πωλήσεις άνω των 166.000 αντιτύπων.

Ο Smith δεν κατάφερε ωστόσο να ξεπεράσει τον νούμερο ένα καλλιτέχνη, που δεν είναι άλλος από την Lana Del Rey, της οποίας η δεύτερη κυκλοφορία ''Ultraviolence'' σημείωσε πωλήσεις άνω των 182,000 αντιτύπων.

Το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή – που παρεμπιπτόντως είναι τρίτος εξάδελφος της Lily Allen – πήγε κατευθείαν στην κορυφή του Βρετανικού Official Albums Chart, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση τους Coldplay με το άλμπουμ τους ''Ghost Stories''. To ντεμπούτο του Smith, με τίτλο ''In the Lonely Hour'', κυκλοφόρησε από την Capitol Records, στα τέλη Μαΐου 2014.

Σε μια συνέντευξη του ο Sam Smith δηλώνει για το δισκογραφικό του ντεμπούτο, πως: ''Πρόκειται απλά για το ημερολόγιο ενός μοναχικού νεαρού αγοριού. Μιλάει για τα μόνα πράγματα που έχουν αληθινή αξία στη ζωή, όπως η μοναξιά και η αγάπη. Είναι στην ουσία ο δικός μου τρόπος να δώσω τον ορισμό της αγάπης, που είναι έτσι και αλλιώς τόσο οδυνηρή, όσο και ισχυρή''. Σύμφωνα με δήλωσή του, μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα του ταλαντούχου Βρετανού μουσικού έχουν ασκήσει οι Adele και Amy Winehouse.

"Writing's on the Wall" είναι ο τίτλος της σύνθεσης που υπογράφει ο Smith μαζί με τον Jimmy Napes και που αποτελεί το μουσικό θέμα της τελευταίας ταινίας σειράς James Bond. H ταινία κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο Spectre, το τραγούδι όμως γνώρισε επιτυχία από την πρώτη στιγμή, όταν κυκλοφόρησε αρχικά σε ψηφιακή μορφή στις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Το "Writing's on the Wall" αποτέλεσε το πρώτο σινγκλ από τα τραγούδια της σειράς 007 που κατάφερε να γίνει Νο.1 επιτυχία στο UK Singles Chart. Γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ έφτασε μέχρι τη θέση Νο.43 στο chart του Καναδά και της Αυστραλίας, καθώς και τη θέση Νο.71 στο Αμερικανικό Billboard Hot 100. Έμεινε 16 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 100 chart της Μεγάλης Βρετανίας.

Κέρδισε επίσης βραβείο Χρυσής Σφαίρας στην 73η τελετή απονομών, ενώ βραβεύτηκε και με Όσκαρ στην 88η απονομή της Ακαδημίας.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το "Writing's on the Wall" του Sam Smith, και το απολαμβάνουμε δυνατά

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker