kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Shakira – Perro Fiel

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Perro Fiel» της Shakira και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Perro Fiel» είναι ο τίτλος της επιτυχίας που ερμηνεύει η Shakira, με τη συμβολή του ραπ/reggaeton καλλιτέχνη Nicky Jam.

Tη σύνθεση του «Πιστού Σκύλου», όπως αποδίδεται στα ελληνικά ο τίτλος του τραγουδιού, υπογράφει η Shakira, ο Nicky Jam, o Saga Whiteblack και ο Juan Madina ενώ η παραγωγή ανήκει στους τρεις πρώτους.

Η τραγουδίστρια από την Κολομβία, συνεργάστηκε με τον Nick Rivera Caminero, γνωστότερο με το καλλιτεχνικό του όνομα Nicky Jam, για την ηχογράφηση του τραγουδιού που κυκλοφόρησε ως το τρίτο σινγκλ από το ενδέκατο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της, «El Dorado».

Το σινγκλ κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία του Jaume de Laiguana.

Τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν τον Ιούλιο του 2017 στη Βαρκελώνη, τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη και παραγωγού που μεταξύ άλλων έχει επιμεληθεί και τα βίντεο για τις επιτυχίες της Shakira, «Gypsy» (του 2010) και Chantaje (του 2016).

Το «Perro Fiel» κατάφερε να φτάσει μέχρι την 27η θέση του Billboard Hot Latin Songs το 2018, ενώ έγινε χρυσό χάρη στις πωλήσεις του στην αγορά της Ιταλίας και της Ελβετίας, και τριπλά πλατινένιο στην Ισπανία και το Μεξικό.

Οι συνολικές πωλήσεις της Shakira ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια σε αντίτυπα, κάνοντάς την μια από τις ερμηνεύτριες με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Η τραγουδίστρια από το Barranquilla της Κολομβίας, έχει αποκτήσει το προσωπικό της αστέρι στην περίφημη λεωφόρο Hollywood Walk of Fame και ειναι μια από τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο όπως αποτυπώνονται στη λίστα του Forbes, ενώ το 2017 κατέλαβε την 27η θέση στη λίστα με τις σημαντικότερες προσωπικότητες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Fortune.

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Perro Fiel» της Shakira και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker