kiss-logo
Now playingLOVERS IN A PAST LIFE CALVIN HARRIS X RAG'N'BONE MAN
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Imagine Dragons: Believer

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Believer» των Imagine Dragons και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι Imagine Dragons έρχονται από το Λας Βέγκας της Νεβάδα και αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση ενός επιτυχημένου ποπ-ροκ συγκροτήματος.

Το συγκρότημα, που απαρτίζεται από τον Dan Reynolds στα φωνητικά, τον Wayne Sermon στην κιθάρα, τον Ben McKee στο μπάσο και τον Daniel Platzman στα τύμπανα, κατάφερε να ξεχωρίσει με την κυκλοφορία του ντεμπούτο του άλμπουμ το 2012, ενώ δυο μόλις χρόνια αργότερα προτάθηκε για 14 μουσικά βραβεία Billboard.

Οι Imagine Dragons έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα τρία American Music Awards, ένα Grammy, ένα MTV και ένα World Music Award ενώ οι συνολικές πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια σε αντίτυπα άλμπουμ και τα 35 εκατομμύρια σινγκλ.

«Believer» είναι ο τίτλος της επιτυχίας τους, που κυκλοφόρησε την 1η Φεβρουάριου 2017 από την Interscope Records, ως το πρώτο σινγκλ από το Evolve, το πλατινένιο, τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος.

Τη σύνθεση του σινγκλ υπογράφει ο Dan Reynolds, ο Wayne Sermon, ο Ben McKee, ο Daniel Platzman και ο Justin Tranter, ενώ την παραγωγή έχουν επιμεληθεί οι Mattman & Robin.

Το τραγούδι έφτασε στην τέταρτη θέση του Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κατάφερε να ενταχθεί στο Top 10 των επιτυχιών σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Αυστρία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Ελβετία.

Η εμπορική ανταπόκριση του «Believer» ήταν τόσο μεγάλη, ώστε το κομμάτι χρησιμοποιήθηκε σε αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα και διαφημίσεις με χαρακτηριστικότερη την καμπάνια για το Nintendo Switch, ενώ κατάφερε επίσης να γίνει το πέμπτο τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου 2017 από τον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος στο YouTube. Τη σκηνοθεσία του υπογράφει ο Matt Eastin και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Σουηδός ηθοποιός και ειδικός στις πολεμικές τέχνες, Dolph Lundgren.

Μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβριο 2018, το βίντεο κλιπ έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 650 εκατομμύρια προβολές.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Believer» των Imagine Dragons και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker