kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Dua Lipa: New Rules

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «New Rules» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Dua Lipa έχει καταφέρει να διακριθεί ως τραγουδίστρια, συνθέτης και μοντέλο. Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1995 στο Λονδίνο, από Αλβανούς γονείς που εγκαταστάθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία στη δεκαετία του '90. Η σταδιοδρομία της στη βιομηχανία της μουσικής, ξεκίνησε από την ηλικία των 14 μόλις, όταν άρχισε να δημιουργεί αίσθηση μέσα από διασκευές γνωστών επιτυχιών που ανέβαζε στην πλατφόρμα του YouTube.

Το 2015, η Lipa κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική Warner Music ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ.

«New Rules» είναι ο τίτλος του σινγκλ της, που ξεχώρισε μέσα από το ομώνυμο ντεμπούτο της άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το 2017.

Τη σύνθεση του τραγουδιού υπογράφουν η Caroline Ailin, η Emily Warren και ο Ian Kirkpatrick, ενώ την παραγωγή του υπογράφει ο τελευταίος.

Κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου 2017 ως το έκτο κατά σειρά σινγκλ του άλμπουμ, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησε στις 22 Αυγούστου 2017.

Το «New Rules» περιγράφεται ως μια tropical house, electropop σύνθεση, με θέμα τον χωρισμό ενός ζευγαριού και τους νέους κανόνες που πρέπει να ισχύσουν μετά τον χωρισμό. Αντιμετωπίστηκε πολύ θετικά από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο και αρκετοί έκαναν λόγο για ένα νέο χορευτικό ύμνο χειραφέτησης των γυναικών.

Το σινγκλ κατάφερε να γίνει Νο.1 επιτυχία σε αρκετές χώρες, κατακτώντας την πρώτη θέση στα chart της Αυστραλίας, του Καναδά, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και αρκετών άλλων.

Αποτέλεσε την τρίτη από τις επιτυχίες της δημοφιλούς τραγουδίστριας στο US Billboard Hot 100 chart, ενώ κατάφερε επίσης να φτάσει μέχρι την έκτη θέση του USA Top 10.

Η τραγουδίστρια κατάφερε επίσης να κατακτήσει για πρώτη φορά την κορυφή του βρετανικού chart, κερδίζοντας το προνόμιο να είναι η πρώτη γυναίκα ερμηνεύτρια στην πρώτη θέση, μετά από την Adele που κατείχε το Νο.1 το 2015 με την επιτυχία της «Hello».

Στις 7 Ιουλίου 2017 κυκλοφόρησε το μουσικό βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της Lipa στην πλατφόρμα του YouTube. Τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ υπογράφει ο Henry Scholfield. Τα γυρίσματα έγιναν σε ξενοδοχείο του Miami Beach. Περισσότερες από 200 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να εμφανίσουν στο βίντεο, ώστε να επιλεχθούν τελικά οκτώ. Το βίντεο κλιπ προτάθηκε για καλύτερο βίντεο της χρονιάς στα Brit Awards 2018.

Η Dua Lipa σε μια συνέντευξή της αναφέρει ότι πρόκειται για μια αρκετά διαφορετική σύνθεση σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ της, καθώς: «Πολλές φορές ένας χωρισμός συμβαίνει για συγκεκριμένους λόγους. Με την έννοια αυτή, δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να επανασυνδεθεί το ζευγάρι, αφού συνήθως οι λόγοι αυτοί δεν έχουν εκλείψει».

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «New Rules» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker