kiss-logo
Now playingRUDE BOY RIHANNA
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Ed Sheeran - Perfect

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Perfect» του Ed Sheeran και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Perfect» είναι ο τίτλος της πρόσφατης επιτυχίας του Ed Sheeran. Το σινγκλ περιλαμβάνεται στο πολύ επιτυχημένο, τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του τραγουδοποιού από τη Μεγάλη Βρετανία, που κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο ÷ (Divide).

Πρόκειται για μια ρομαντική μπαλάντα που ο Sheeran έγραψε για την αγαπημένη του Cherry Seaborn, την οποία γνώριζε από τα σχολικά χρόνια και με την οποία συνδέθηκε όταν εκείνη εργαζόταν στη Νέα Υόρκη. Οι στίχοι του τραγουδιού σχεδόν ολοκληρώθηκαν σε μια μέρα, καθώς η έμπνευση ήρθε στον Sheeran ύστερα από μια ολόκληρη μέρα που πέρασε στο εξοχικό του James Blunt στην Ίμπιζα.

Η παραγωγή του τραγουδιού ανήκει στον ίδιο τον ερμηνευτή, σε συνεργασία με τον Will Hicks, ενώ την ενορχήστρωση ανέλαβε ο αδελφός του Sheeran, Matthew. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα δυο αδέλφια συνεργάστηκαν πάνω σε ένα τραγούδι, εκπληρώνοντας την τελευταία επιθυμία της γιαγιάς τους η οποία απεβίωσε λίγο αργότερα.

Mε την κυκλοφορία του άλμπουμ, το τραγούδι ανέβηκε στην τέταρτη θέση του UK Singles Chart, ενώ στις 21 Αυγούστου ανακοινώθηκε ότι θα αποτελούσε το τέταρτο σινγκλ του άλμπουμ για την Ευρώπη. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, είχε καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή τόσο του UK Singles Chart, όσο και του Billboard Hot 100.

Το «Perfect» κατάφερε επίσης να γίνει νούμερο ένα επιτυχία σε 16 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Ιρλανδία και η Νέα Ζηλανδία. Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 κυκλοφόρησε μια διαφορετική εκδοχή του τραγουδιού, σε μορφή ντουέτου με τον περίφημο Ιταλό τενόρο, Andrea Bocelli. Για την παραγωγή του χρησιμοποιήθηκαν ορχηστρικά μέρη που έχουν ηχογραφηθεί στα διάσημα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Ο Bocelli, που στην ηλικία των 12 ετών έχασε εντελώς την όρασή του σε ατύχημα στο ποδόσφαιρο, προσμετρά μέχρι σήμερα στο ενεργητικό του συνολικές πωλήσεις δίσκων της τάξης των 80 εκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις 9 Νοεμβρίου 2017 ένα βίντεο κλιπ για το «Perfect» κυκλοφόρησε στο κανάλι του Ed Sheeran στο YouTube. Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Jason Koenig που έχει επίσης σκηνοθετήσει με επιτυχία το «Shape of You». Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ έχουν γίνει στο θέρετρο χειμερινών διακοπών Hintertux της Αυστρίας με πρωταγωνίστρια την Αμερικανή ηθοποιό και ακτιβίστρια, Zoey Deutch.

Στις 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, ο Ed Sheeran κυκλοφόρησε ένα ακόμα βίντεο κλιπ για το τραγούδι, για την εκτέλεση «Perfect Symphony» που αποτελεί το ντουέτο με τον Andrea Bocelli.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Perfect» του Ed Sheeran και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker