kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber - Despacito

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το Despacito των Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber και το απολαμβάνουμε δυνατά.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

"Despacito" (που στα Ελληνικά αποδίδεται ως ''Αργά''), είναι ο τίτλος της πρόσφατης επιτυχίας του ποπ καλλιτέχνη από το Πόρτο Ρίκο Luis Alfonso Rodríguez López-Cepero, γνωστότερου με το καλλιτεχνικό όνομα Luis Fonsi.

Ο Fonsi συνέθεσε το τραγούδι σε μορφή ποπ μπαλάντας, αλλά σύντομα προσανατολίστηκε στην τελική reggaeton χορευτική μορφή του, ύστερα από συνεργασία με τον φίλο του Daddy Yankee (αληθινό όνομα Ramón Luis Ayala Rodríguez), ο οποίος ενδιαφέρθηκε αμέσως μόλις άκουσε το αρχικό demo.

Το τραγούδι γράφτηκε στο Μαϊάμι το 2016.

Την τελική επιμέλεια του σινγκλ, υπογράφουν οι Luis Fonsi, Erika Ender και Daddy Yankee, ενώ η παραγωγή φέρει την υπογραφή των Andrés Torres και Mauricio Rengifo.

Στις 17 Απριλίου 2017, μια remix εκδοχή του τραγουδιού κυκλοφόρησε, με τη συμμετοχή του Justin Bieber στα φωνητικά. Για τις ανάγκες του νέου remix, o νεαρός αστέρας του πενταγράμμου από τον Καναδά, ερμηνεύει μάλιστα για πρώτη φορά στα Ισπανικά.

Με την κυκλοφορία του, το official audio video του νέου remix, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.8 εκατομμύρια views στην πλατφόρμα του YouTube, στο διάστημα μόνο των 24 πρώτων ωρών, χαρίζοντας στους συντελεστές του το ρεκόρ για το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο μουσικό βίντεο του 2017 μέχρι σήμερα.

Το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, κατάφερε ύστερα από 97 ημέρες παραμονής να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο θεάσεις, ακολουθώντας την απόλυτα επιτυχημένη πορεία του ''Hello'' της Adele.

Το "Despacito" είναι μεταξύ άλλων, το Latin single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση του Ηοt Latin Songs chart και την τρίτη θέση του US Latin Streaming Songs chart καταγράφοντας δυο εκατομμύρια streams.

Έφτασε επίσης μέχρι το No. 88 του US Billboard Hot 100 ενώ οι ψηφιακές πωλήσεις του "Despacito" ξεπέρασαν τις 1.163.000 χαρακτηρίζοντας το σινγκλ 34 φορές πλατινένιο στις 19 Μαΐου 2017 καθώς οι συνολικές του πωλήσεις ξεπέρασαν τα 2.040.000 αντίτυπα.

Έγινε επίσης Νο.1 επιτυχία στα chart πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Κροατία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μαλαισία, το Περού, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία και αρκετές άλλες.

Τον Μάιο του 2017, η remix εκδοχή του τραγουδιού κατέκτησε επίσης τη δεύτερη θέση στη λίστα των τραγουδιών που έχουν ακουστεί περισσότερο μέσα από την πλατφόρμα του Spotify.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το Despacito των Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker