kiss-logo
Now playingWATER TYLA
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Με τη μουσική μία κοινότυπη σκηνή αποκτά νόημα, του Γιώργου Παπατριανταφύλλου

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
 
Μία βασική θεωρία μου την ονομάζω " Αρχή της Προσωπικής και Καλής Πρόθεσης " και αναφέρω σε αυτήν, πως οι άνθρωποι διατηρούν τις προσωπικές τους προθέσεις οι οποίες παρατηρούμενες μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα είναι ορθές και καλές, ασχέτως με το εάν συμφωνούμε ή όχι με τις απόψεις οι οποίες οδήγησαν στις προθέσεις αυτές.
Η διαφωνία ή η διάσταση απόψεων δεν αποτελούν κριτήριο κακής πρόθεσης.
 
Εκατοντάδες μεταβλητές από κάθε άνθρωπο συντελούν και οδηγούν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.
 
  • Εκλάβετε κάθε πράξη, κάθε ανθρώπου, συνεργάτη σας - προσωπική σχέση - αισθηματική σχέση - πελάτη ως πράξη με καλή πρόθεση.
    Αναγνωρίστε μέσα σε κάθε πράξη το κίνητρο.
    Η Ενσυναίσθηση, δηλαδή το να κατανοούμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι, με τους οποίους επικοινωνούμε είναι μία βαθειά ψυχολογική διεργασία, η οποία μας οδηγεί με πραότητα σε πλήρη κατανόηση των κινήτρων και των αναγκών των ανθρώπων.
     
  • Εκατοντάδες παράγοντες επηρεάζουν κάθε στιγμή τις αποφάσεις μας, παράγοντες οι οποίοι δρουν ασυνείδητα χωρίς αυτό βεβαίως να θεωρείται ως μη έγκριση αυτών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αντιθέτως.
    Ισχυροί επιλογείς κάθε ανθρώπινου εγκεφάλου παράγουν συμπεράσματα βασιζόμενοι σε εμπειρίες - και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία αποκτήθηκαν και αποκτώνται διαρκώς μέσω παρατηρήσεων και αναλύονται βάσει αλγοριθμικών συνιστωσών της κάθε ανθρώπινης προσωπικότητας.
     
  • Το συναίσθημα, το οποίο μεταφέρουμε είναι αυτό με το οποίο μας ταυτίζουν οι άνθρωποι.
     
  • Η καλή διάθεση μας είναι αυτή η οποία δημιουργεί καλό και θετικό πλαίσιο επικοινωνίας.
    Οι συνδέσεις των ανθρώπων σε όποιο επίπεδο και αν αυτές πραγματοποιούνται είναι μη ορατές αλλά υπαρκτές.
    Συνδέσεις μέσω εγκεφαλικών συνάψεων και φορτίων, τα οποία μεταφέρουν τους εγκεφαλικούς ανθρώπινους κώδικες ή ενδεχομένως και ακόμα πιο πρακτικών πράξεων και δράσεων του εγκεφάλου η αποκωδικοποίηση, των οποίων θα πάρει ακόμα αρκετές δεκαετίες.
     
  • Όταν συνυπάρχουν καλή διάθεση, ευχάριστη ψυχολογία, αίσθημα αισιοδοξίας, κατάρριψη του εγωιστικού γονιδίου, τότε η επικοινωνία μετατρέπεται σε αποτελεσματική και επιτυχημένη.
    Οι άνθρωποι επικοινωνούν δυναμικά, με κατανόηση και η επίτευξη των στόχων κάθε επαφής είναι δεδομένη .
 
Η μουσική στην καθημερινότητα μας :
Ειδικές ομάδες νευρωνικών δικτύων υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση επηρεάζονται άμεσα από τα μουσικά ακούσματα, τα οποία γοητεύουν αυτές τις ομάδες δικτύων.
Από τί εξαρτάται η επιρροή της μουσικής;
Πρωτίστως από τις εμπειρίες του κάθε ανθρώπου και από το βαθμό σύνδεσης των εμπειριών με συναισθήματα.
 
Οι ερευνητικές διαδικασίες παγκοσμίως έχουν αποδείξει πως η μουσική επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο και στη συνέχεια στον οργανισμό ακόμα και αν δεν έχει άμεση σύνδεση για τον άνθρωπο με δυνατά συναισθήματα αλλά ελέγχει τις διαδρομές αυτές που ηρεμούν τον άνθρωπο και τον οδηγούν σε γαλήνιες συμπεριφορές .
 
Κάθε επαφή - επικοινωνία, είναι δυναμική - μοναδική εμπειρία όταν ο εγκέφαλος προγραμματιστεί μέσω των ανάλογων σκέψεων να δεχθεί με κατανόηση κάθε μήνυμα του άλλου ανθρώπου, είναι δεκτικός χωρίς ισχυρές - άκαμπτες απόψεις, όταν εμποτιστεί με σκέψεις καλές, θετικές, ηρεμίας, γαλήνης, όταν στις νευρωνικές συνάψεις επικρατήσουν κινήσεις χαμόγελου - ευχαρίστησης και τεθεί σε εφαρμογή ο προγραμματισμός της θεωρίας των καλών προθέσεων του άλλου .
 
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να οδηγεί στην επίτευξη υψηλών στόχων για τον κάθε άνθρωπο.
Δηλαδή η κατασκευή των συνάψεων είναι τέτοια ώστε να επιτυγχάνεται η ακρίβεια ενός τέλειου και γαλήνιου τρόπου ζωής.
Η ορθή λειτουργία όμως του εγκεφάλου και του σώματος στην ολότητα του είναι προϊόν ειδικών επιλογών, οι οποίες ενσωματώνονται μέσω των εμπειριών.
 

Aκούστε το Γιώργο Παπατριανταφύλλου, καθημερινά 16:00 - 19:00 (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) στον Kiss Fm 92,9.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker