Τα Αγαπημένα του Χθες και οι Επιτυχίες του Σήμερα
Now playingWHAT ABOUT NOW DAUGHTRY
On airEΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10:00 - 13:00
Listen live on kiss

"KISSmas CooKISS με Βιτάμ - Η συνταγή" γράφει η Κική Μαλέρδου

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
ΚΙΚΗ ΜΑΛΕΡΔΟΥ

Χρόνια πολλά!!! 

Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και το KISSmas CooKISS event ήρθε, να πασπαλίσει τη διάθεσή μας με γλυκές νοστιμιές, δώρα και πολλή μουσική.

Ημέρα γιορτής και ο KISS FM 92,9 μαζί με το ΒΙΤΑΜ διοργάνωσαμε τον πιο χριστουγεννιάτικο μπισκοτοστολισμό στο εμπορικό Κέντρο Avenue.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου οι μικροί μας φίλοι μαζί με τους έμπειρους ζαχαροπλάστες της σχολής "Μαθήματα Μαγειρικής" διακόσμησαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο μπισκότο.

Μικρά χεράκια στρώθηκαν στη δουλειά και ετοίμασαν με ζαχαρόπαστα  πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα σχέδια με τα οποία στόλισαν τα νόστιμα μπισκότα, που ήταν φτιαγμένα με ΒΙΤΑΜ.

Πολλή μουσική και χαρούμενη διάθεση από όλους τους παραγωγούς του KISS FM 92,9, που ήταν όλοι εκεί μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα μέσα από μία ζωντανή εκπομπή από τις 11:00 μέχρι τις 14:00.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, αλλά μέχρι τότε και επειδή το ζητήσατε, θα μοιραστούμε μαζί σας την πανεύκολη και  πεντανόστιμη συνταγή των KISSmas CooKISS.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν.

KISSmas CooKISS με Βιτάμ - Η συνταγή

Υλικά για 15 μπισκότα
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
225 γρ αλεύρι
150 γρ ΒΙΤΑΜ
1 τμχ κρόκος αυγού 
Βανίλια 

 


Εκτέλεση
Σε κάδο ανάμειξης χτυπάμε με σύρμα το BITAM με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λευκό μείγμα.
Προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίσουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε το φτερό στο μίξερ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο μείγμα και την βανίλια.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
Κόβουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες, ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ 10cc σε μπισκότο.
Ψήνουμε στους 180ο C για 15 -20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. 

Θέλω να σας πω, ότι το μυστικό, για να γίνει ακόμη πιο νόστιμη η συνταγή, είναι να έχετε για βοηθούς μικρούς σεφ.
Η συμμετοχή τους σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης της συνταγής δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά, αλλά και...τσαχπινιά με το στολισμό με τα σχέδια ζαχαρόπαστας.

Ιδανικές ημέρες, για να περάσουμε δημιουργικές ώρες με τα παιδιά στην κουζίνα, αλλά και για γλυκίσματα, όπως τα KISSmas CooKISS!

Καλή επιτυχία! 

 

Κική Μαλέρδου - Kiss Blog editor

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker