kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

«Ο Γκριντς»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O 92,9 Kiss και η TULIP σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή της οικογενειακής ταινίας: «Ο Γκριντς»

Με τις φωνές των: Γιώργου Καπουτζίδη, Έφης Παπαθεοδώρου.

 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 18:00, στον κινηματογράφο V-MAX - Village Cinemas στο The Mall Athens, Μαρούσι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Μείνετε συντονισμένοι και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ


 

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μοσιέ, Γιάροου Τσένι

  • Ο Γκριντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά.
  • Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι του Χούβιλ τού χαλάνε την ήρεμη μοναχικότητά του.
  • Από τους δημιουργούς του «Εγώ, ο Απαισιότατος».

 

Σύνοψη:

Η Illumination και η Universal, μετά τις παγκόσμιες επιτυχίες στο χώρο του animation με ταινίες όπως τα Minions και το ΕΓΩ, Ο Απαισιότατος, παρουσιάζουν φέτος τον Γκριντς. Πρόκειται για την 8η μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία βασίζεται στο κλασικό αγαπημένο βιβλίο του Dr. Seuss.

Η ταινία Ο Γκριντς αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Όμως η καρδιά του θα γλυκάνει εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού. Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι αυτός που χαρίζει τη φωνή του στον Γκριντς, τον γκρινιάρη ήρωα που ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά, με μόνη συντροφιά το αξιολάτρευτο και πιστό σκυλάκι του, Μαξ. Εφοδιασμένος με εφευρέσεις και αντικείμενα για τις καθημερινές ανάγκες του, ο Γκριντς βλέπει τους γείτονές του στο χωριό Χούβιλ, μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα και χρειαστεί προμήθειες.

 

Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι του Χούβιλ τού χαλάνε την ηρεμία και την απομόνωσή του, καθώς σχεδιάζουν όλο και πιο μεγάλους, όλο και πιο φωτεινούς, όλο και πιο έντονους εορτασμούς των Χριστουγέννων. Όταν έρχεται η στιγμή που οι κάτοικοι δηλώνουν πως θα κάνουν τα Χριστούγεννα 3 φορές μεγαλύτερα, ο Γκριντς φτάνει στα όριά του και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξανακερδίσει την ηρεμία του: αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να κλέψει τα Χριστούγεννα, παρέα με τον Μαξ και έναν τάρανδο!

Στο μεταξύ, στο Χούβιλ, η Σίντι-Λου, ένα κορίτσι που λατρεύει τα Χριστούγεννα, σχεδιάζει με τους φίλους της να παγιδεύσει τον Άγιο Βασίλη, έτσι ώστε να τον ευχαριστήσει από κοντά γιατί βοηθάει την μητέρα της να τα βγάλει πέρα. Θα καταφέρει η Σίντι-Λου να γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη καθώς πλησιάζουν οι γιορτές; Θα καταφέρει ο κατεργάρης Γκρίντς να σταματήσει τους εορτασμούς των κατοίκων μια και καλή;

 

Πρόκειται για μια παιδική περιπέτεια που θα λατρευτεί από όλους. Η Illumination που άλλωστε ειδικεύεται στη δημιουργία αξιομνημόνευτων ηρώων (όπως ο «απαισιότατος» Γκρου των Minions) αποφάσισε να διασκευάσει σε άριστο 3D αυτήν τη διαχρονική ιστορία αγάπης και Χριστουγεννιάτικης τρυφερότητας, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Μάλιστα οι συντελεστές του φιλμ, έμειναν πιστοί στην αυθεντική ιστορία και πλησίασαν ευλαβικά τη γραφή του βιβλίου. Ξεχωριστή σημασία έχει και η μουσική επένδυση του Ντάνι Έλφμαν, 25 χρόνια μετά του soundtrack του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη», σε παραγωγή του Τιμ Μπάρτον.

Το σενάριο επένδυσε σε άλλες πτυχές της ιστορίας, όπως στους λόγους για τους οποίους ο Γκριντς έγινε τόσο μοναχικός και τις αιτίες που έθρεψαν το μίσος του για τις μέρες των Χριστουγέννων. Πέρα από τα κωμικά gags και τις απίθανες τροπές της ιστορίας, στην καρδιά της ταινίας υπάρχει η έννοια της συγχώρεσης και η δύναμη της αγάπης (ή της έλλειψής της) που υπερβαίνει κάθε τραύμα.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο του Γκριντς και κατάφερε να βγάλει την ανθρωπιά, τη στρυφνότητα, τη μοναχική φύση, αλλά κυρίως, την καλά κρυμμένη, χρυσή καρδιά του ήρωα. Η φωνή του εκφράζει την κατεργάρικη, την τρυφερή αλλά και την μοχθηρή πλευρά του χνουδωτού, «πράσινου» ήρωα. Δίπλα του, η Έφη Παπαθεοδώρου, 13 χρόνια μετά το τηλεοπτικό «Παρά 5», δίνει τη φωνή της στην επιβλητική δήμαρχο του χωριού, η οποία ανάβει το πελώριο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
 

Τώρα πια, τα κινηματογραφικά Χριστούγεννα αυτής της γενιάς μικρών θεατών, έχουν την animation ταινία που τους αξίζει...

 

 

The Mall Athens
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 35
Μαρούσι 151 22
Τηλέφωνο: 21 0610 4100.
 
 
 
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker