kiss-logo
Now playingI'M OUTTA LOVE ANASTACIA
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

«Peppermint»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O 92,9 Kiss και η Τanweer σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή της ταινίας «Peppermint».

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Ορτίζ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Άνι Ιλόνζεχ, Τζεφ Χέφνερ, Πελ Τζέιμς.

 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 20.00 στα Village Cinemas, Athens Metro Mall, Άγιος Δημήτριος (Παρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος 173 43).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Μείνετε συντονισμένοι και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ


 

Σενάριο: Τσαντ Σεν Τζον
Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Ορτίζ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Άνι Ιλόνζεχ, Τζεφ Χέφνερ, Πελ Τζέιμς
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ντέιβιντ Λάζεμπεργκ
Μοντάζ: Φρέντερικ Τοραβάλ
Μουσική: Σάιμον Φράνγκλεν
Ημερομηνία Εξόδου: 18 Οκτωβρίου 2018

 

Η ταλαντούχα Τζένιφερ Γκάρνερ ("Κωδικός Alias", "Daredevil") μεταμορφώνεται θεαματικά από συνηθισμένη μητέρα σε αδίστακτη τιμωρό υπό τις οδηγίες του έμπειρου σε ταινίες δράσης Πιέρ Μορέλ ("Η Αρπαγή", "The Gunman: Σε Θέση Βολής") και μας χαρίζει μία απολαυστική ερμηνεία, επιστρέφοντας δυναμικά στο είδος του ρόλου που την έχει καταξιώσει.

Το Peppermint είναι μία εκρηκτική ιστορία εκδίκησης χάρη στο πρωτότυπο σενάριο του Τσαντ Σεν Τζον ("Το Λονδίνο Έπεσε") και την προσέγγιση του Μορέλ που υπηρετεί την ιστορία ισορροπώντας ανάμεσα στα κίνητρα των ηρώων και τα ξεσπάσματα της βίας που αυτά πυροδοτούν. Μία αιμοσταγής ιστορία εκδίκησης με γυναικεία καρδιά.

Σύνοψη

Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας. Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται. Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Το πρωτότυπο σενάριο που ξετυλίγει την πορεία μιας γυναίκας από την κανονικότητα στη δίψα για εκδίκηση τράβηξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των παραγωγών και του σκηνοθέτη Πιερ Μορέλ. "Αναζητούσα μία ταινία δράσης με γυναίκα πρωταγωνίστρια και μου άρεσε πολύ η ιστορία" λέει ο σκηνοθέτης. "Για μένα, έχει να κάνει με το συναισθηματικό ταξίδι. Η δράση έχει νόημα όταν υπάρχει συναισθηματικό κίνητρο".

Τα θέματα της ιστορίας συνεπήραν τον Μορέλ, ειδικά το πόσο έντονα μεταμορφώνεται κάποιος όταν έχει πληγωθεί πολύ. "Η Ράιλι δεν είναι αυτό που περιμένεις από τους ήρωες σε ταινίες που τους δείχνουν να είναι κάτι άλλο στο παρελθόν, όπως κατάσκοποι ή στρατιωτικοί. Είναι απλώς μία συνηθισμένη γυναίκα και το τραύμα την αλλάζει σε κάτι άλλο, σε μία γυναίκα που θέλει να βρει το δίκιο της. Ήταν πρόκληση να δω πώς ένας κανονικός άνθρωπος αντιδρά όταν η ζωή του δέχεται ένα τόσο δραματικό και βάναυσο χτύπημα" εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Η προσέγγιση αυτή μοιάζει λογική σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του. "Με έναν τρόπο είναι η συνέχεια της "Αρπαγής" αλλά με γυναίκα πρωταγωνίστρια. Ήταν καιρός" λέει ο Μορέλ.

"Η εκδίκηση είναι μία πολύ σκοτεινή μηχανή που ποτέ δεν φέρνει κανέναν πίσω. Αλλά για τη Ράιλι το θέμα είναι περισσότερο η δικαιοσύνη και όχι η εκδίκηση. Αποδίδει δικαιοσύνη γιατί το σύστημα δεν το έκανε" λέει ο σκηνοθέτης. Η ηρωίδα άλλωστε λειτουργεί στοχευμένα, με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες. Έχει μία λίστα με ονόματα και παραμένει σε αυτή. "Η Ράιλι δεν σκοτώνει για να σκοτώσει. Θέλει να αποδοθεί η δικαιοσύνη για να μην συμβεί κάτι τέτοιο ξανά. Το να πληγώσει αθώους ανθρώπους στην πορεία δεν είναι καν επιλογή. Θέλει μόνο να εξολοθρεύσει αυτούς που της έκαναν κακό" επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

 

Με το που υπέγραψε για τον ρόλο, η ηθοποιός ξεκίνησε εντατικές προπονήσεις για ώρες κάθε μέρα με διαφορετικούς προπονητές. Έκανε βάρη, Krav Maga, μποξ και χορό. "Μεγάλωσα ως χορεύτρια και έτσι καταλαβαίνω καλύτερα τις σκηνές δράσης, είναι όλο μια χορογραφία" εξηγεί η πρωταγωνίστρια. Εκτός από τις προπονήσεις η Γκάρνερ εκπαιδεύτηκε στη χρήση οπλισμού με σκοπό να αναλάβει τις περισσότερες σκηνές η ίδια. "Ελπίζω το κοινό να απολαύσει πολύ ποπ κορν και να περάσει τέλεια. Η δράση είναι καταιγιστική και παίζω παντού!" καταλήγει χαριτολογώντας η πρωταγωνίστρια.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker