kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Η Μάχη των Φύλων

Έμα Στόουν και Στιβ Καρέλ σε μία επική μάχη αθλητικών και κοινωνικών στερεοτύπων. Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος;
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Έμα Στόουν και Στιβ Καρέλ σε μία επική μάχη αθλητικών και κοινωνικών στερεοτύπων.

Ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος;

 

Ο Kiss 92,9 η ODEON και η 20th Century Fox σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή της ταινίας: «Η Μάχη των Φύλων» (Battle of the Sexes).

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Odeon Starcity αίθουσα 5 (Λ. Συγγρού 111)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Τρίτη 10 Οκτωβρίου μέσω του www.kiss929.gr στην ενότητα Win On Kiss (ΕΔΩ)

Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις το 1973 ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ (Έμα Στόουν) και τον πρώην Πρωταθλητή και κατά συρροή γυναικά, Μπόμπι Ριγκς (Στιβ Καρέλ) έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Φύλων κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή, οπτικοποιημένα αθλητικά event όλων των εποχών. Ο αγώνας έπιασε τον παλμό της εποχής και πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα.

Παγιδευμένοι μέσα στην παραζάλη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η Κινγκ και ο Ριγκς βρίσκονταν στα αντίθετα στρατόπεδα ενός δυαδικού επιχειρήματος αλλά, εκτός γηπέδου, ο καθένας έδινε πιο προσωπικές και πολύπλοκες μάχες. Με έναν υποστηρικτικό σύζυγο που την ωθούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της για ίση αμοιβή, η άκρως ιδιωτική και κλειστή Κινγκ έδινε επίσης τη δική της μάχη με την σεξουαλικότητά της. Από την άλλη πλευρά, ο Ριγκς έπαιξε στα χαρτιά την κληρονομιά και τη φήμη του σε μία προσπάθεια να ξαναζήσει τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος του.

Μαζί, η Μπίλι και ο Μπόμπι υπηρέτησαν ένα πολιτιστικό θέαμα που δεν περιοριζόταν μόνο στα γήπεδα του τένις, αλλά πυροδοτούσε συζητήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών σε υπνοδωμάτια και αίθουσες συνεδριάσεων σε όλο τον κόσμο.

Σκηνοθέτης: Τζόναθαν Ντέιτον, Βάλερι Φάρις

Ηθοποιοί: Έμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Άντρια Ράιζμπόρο, Σάρα Σίλβερμαν, Μπιλ Πούλμαν, Άλαν Κάμινγκ, Ελίζαμπεθ Σου

Η Μάχη των Φύλων | Battle of the Sexes

12 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker